Wat is Hatha Yoga?

‘Ha’ kan je vertalen als ‘de zon, het actieve, het mannelijke, Yang’. En ‘Tha’ is dan de maan, het vrouwelijke, het kalme, Ying. ‘Verbinding’ is de meest voorkomende vertaling van het woord Yoga. Verbinding van het mannelijke en het vrouwelijke. De zon en de maan. Yin en Yang. Lichaam en geest. Verbinding met alles om ons heen. Verbinding met onszelf. En vooral ook verbinding met elkaar.

In onze hatha yogalessen gaan we op zoek naar de verbinding tussen ons lichaam en onze geest.  Als transportmiddel hiervoor gebruiken we onze ademhaling (pranayama).  Door middel van zachte en meer krachtige oefeningen (asana’s) brengen we meer flexibiliteit in ons lichaam.  Flexibiliteit in ons lichaam is flexibiliteit in onze geest. Tussendoor gaan we steeds op zoek naar gewaarwordingen, signalen van ons lichaam. In de stilte die de les ons brengt leren we deze horen en begrijpen. Algemeen werken we aan het verruimen van lichaams- en adembewustzijn teneinde flexibel in het leven te kunnen staan.

We gebruiken in onze lessen de Backmitra, die ons helpt onze ruggengraat en alle daarmee verbonden spieren te versterken.  Een ware deugd.  De backmitra, de vriend van onze rug!

Ginger Yoga
Adres

Geert Francois
Ginger Yoga
Trieststraat 38 bus G
9960 Assenede

Volg Ginger Yoga
GSM

0494/85.70.86

Nieuwsbrief